Historické dny na zámku Karlova Koruna 2016

Vážení příznivci Spolku historických tanců a přátelé společenského tance, dovolte nám, abychom Vám  pár snímky přiblížili atmosféru podzimních  Historických slavností. S radostí jsme přijali pozvání kastelánky paní Marcely Zahálkové k  aktivní účasti na této akci, neboť považujeme tento zámek za domovský. Většina členů pochází právě z Chlumce nad Cidlinou. Měli jsme trochu obavy, jak celá akce dopadne. Všechny rozhlasové i televizní stanice předpovídaly chladné a deštivé počasí. Bylo k nám ale vlídné a dokonce nám sluníčko  odpoledne posvítilo na pomyslný taneční parket. Celý program zahájil Vojenský historický spolek.

Naše taneční produkce následovala dopoledne po šermířském souboji skupiny Rebels a odpoledne po koncertu historické skupiny Braagas. Celodenní program se odehrával na malém nádvoří a po celém zámku byla spousta stánků, kde byly k dostání  různé lákavé výrobky, dobroty  a nápoje na zahřátí. V Oranžerii byla otevřena cukrárna Sladký ráj, kde jsme ochutnali vynikající zákusky s dobrou kávou.

Celý den byl krásný a my za něj děkujeme  kastelánce paní Marcele Zahálkové, která nás pozvala, všem divákům za uznání a  potlesk a také Vojenskému historickému spolku, který nám ukázal, jak vše šlape v polní kuchyni a další zajímavosti z jejich produkce.

Nyní se budeme těšit na setkání s Vámi na plánovaných akcích v Hradci Králové a širokém okolí.