Ples seniorů

Ples seniorů v Pardubicích dne 8.2.2018

První reakce účastníků plesu seniorů v Pardubicích, když jsme se objevili v předsálí, byla: „Á, přijeli k nám hradečáci“. Zřejmě to byla vzpomínka na naše premiérové loňské vystoupení, které se tehdy setkalo s velkým ohlasem. Nejinak tomu bylo letos, kdy jsme opět přijali s povděkem pozvání organizátorů k vystoupení. Náš program, sestávající ze dvou vstupů, jsme zahájili variací na hudbu Petra Iljiče Čajkovského, soukromě pro náš spolek nazvanou „Květinový valčík“. Po cca hodinové pauze jsme zatančili polku Radeckého marš na hudbu Johanna Strausse staršího. Oba tance jsme zde předvedli premiérově a zejména závěr polky doprovázel spontánní potlesk přihlížejících. Reakce organizátorů na naše vystoupení přišla takřka vzápětí s tím, že očekávají naši účast i na příštím plesu seniorů, což jsme s radostí potvrdili. Nás překvapila, a to i v  loňském roce, hojná účast seniorů, kdy v sále  kulturního domu nezůstalo jediné místečko volné.