Královéhradecký kongres perioperačních sester

Ve dnech 24.-25.9.2014 se konal v Novém Adalbertinu v Hradci Králové III. celostátní Královéhradecký kongres perioperační sester, v jehož průběhu zatančil náš spolek valčík „ Na krásném modrém Dunaji“, skladatele Johanna Strausse. Patří se veřejnosti předeslat, co vlastně obnáší činnost perioperačních sester. Jedná se o jednu z nejnáročnějších specializovaných činností nelékařského zdravotnického personálu v péči o pacienty v průběhu a bezprostředně po operační m výkonu a poté samostatně bez indikace lékaře organizují a metodicky řídí ošetřovatelskou péči.

Po náročném rokování byl na závěr prvního dne kongresu připraven společenský večer s kulturním programem, jehož součástí byl i náš Spolek historických tanců, který program zahajoval. Vzhledem k tomu, že i naše taneční mistrová se rekrutuje ze zdravotnického ranku, vloudila se do našich řad nezvyklá nervozita, abychom přítomné publikum nezklamali. Snad se tak stalo a odměnou nám pak byly vyjádřeny sympatie a nefalšované nadšení přítomných. Doufáme, že i my jsme tak přispěli k dobré náladě a relaxaci zainteresovaných před druhým dnem kongresu.

Víme, že toto taneční vystoupení našeho spolku nebylo na obdobných akcích poslední, a to i mimo Královéhradecký kraj.