Městský ples Nechanice

Plesová sezóna se v letošním roce rozeběhla na plné obrátky a tak pozadu nezůstává ani náš spolek. Na den 23.1.2015 jsme přijali pozvání k předtančení na plesu v Nechanicích, který zahájil úvodním slovem pan starosta a poté krátce představil náš spolek . Dále návštěvníky plesu seznámil s naším tanečním programem a popřál nám mnoho zdaru v tanci a divákům krásný zážitek z předtančení. Na zahájení jsme zatančili valčík Na krásném modrém Dunaji, a i když jsme jej zde tancovali již v roce 2012, přesto byl přítomnými účastníky plesu pozitivně přijat. Po asi hodinové pauze jsme zde premiérově zatančili směs polek Od polky k polce na hudbu Johanna Strausse. Pokud byla hudba divákům poněkud povědomá, tak si stačí připomenout film Dobrý voják Švejk, kde tóny této skladby zaznívají ve scéně filmu, kdy Švejk rukuje do války na invalidním vozíku. V této sekvenci polka nabírá obrátky a strhává přítomné k nefalšovanému potlesku. Vše je zakončeno efektním Radetzkého maršem, kterým se loučíme s parketem i diváky.