Rozárium 2017

Než jsme se nadáli, sešel se rok s rokem a s ním i období květu růží, završený každoročním mezinárodním soutěžním rozáriem Rosa klubu ČR Hradec Králové. Nás těší, že jsme byli opět pořadateli pozváni, a spolu s námi i pěvecký soubor CANTUS Jaroměř, abychom vhodně doplnili akademický průběh hodnocení jednotlivých vystavovaných exponátů. Největší pozornosti se nám dostalo, tak jako obvykle, při společném příchodu mezi vystavované exponáty, kdy téměř každý, kdo vlastnil fotoaparát, kameru či mobil, si pořídil malou upomínku nejen na náš spolek. Dá se říci, že mezi vystavovanými exponáty a naším spolkem existuje jistá alegorie, neboť řada šatů našich členek je zdobena převážně růžemi, královnou to mezi květinami. My si nesmírně vážíme skutečnosti, že pořadatelé této evropské sítě soutěžních rozárií a jediné v České republice, nás opakovaně zvou na vyvrcholení přísných pěstitelských a estetických kritérií vystavovaných exponátů, jejichž nejvyšším oceněním je Zlatá růže města Hradec Králové, udělovaná pouze jediné odrůdě.