Tančírna manželů Prouzových 2017

Stalo se již tradicí, že Spolek historických tanců zahajuje svým předtančením první společenskou akci v Chlumci nad Cidlinou, kterou je Plesová tančírna tanečních mistrů manželů Prouzových. Ta je otevřena všem milovníkům tance, kteří si chtějí přijít zatančit standardní a latinskoamerické tance, tance na současnou hudbu, poslechnout si dobrou taneční hudbu a příjemně se pobavit se svými přáteli. Je určena jak současným či bývalým účastníkům tanečních kurzů, tak i ostatní taneční veřejnosti.

Všichni přítomní shlédli ojedinělé předtančení valčíku J. Strausse „Na krásném modrém Dunaji“ v choreografii tanečních mistrů manželů Prouzových. Účastníci tančírny měli možnost zapojit se do valčíku, což bylo pro některé velkým překvapením. Spolek historických tanců zařadil tento valčík do programu opět po šesti letech. Poprvé ho tančil ve Východočeském Muzeu v Hradci Králové v roce 2011, v menším počtu tanečních párů. I tehdy překvapil přítomné tím, že byli zapojeni do tance. Nelze nezmínit ani vynikající taneční orchestr James Band, který hrál celý večer taneční skladby v rytmu, na které tančí soutěžní páry, což ocenilo mnoho tanečníků, kteří navštěvovali taneční kurzy pro pokročilé. Na Plesovou tančírnu si přišli zatančit páry nejen z Chlumce nad Cidlinou a okolí, ale viděli jsme vynikající tanečníky z Hradce Králové, Jaroměře, Trutnova, Dvora Králové, Pardubic a i dokonce z Prahy. Děkujeme všem přítomným za spolupráci při tanci i za uznání a těšíme se na tančírnu 6.1.2018, s novým předtančením.

Předehrou k plesovému vystoupení byl X.ročník soutěže O chlumecký střevíc, který je pořádán pro mladé tanečníky z podzimních tanečních kurzů manželů Prouzových. Soutěž hodnotila porota, složená z členů našeho tanečního souboru. Celý den se nesl ve znamení tance, dobré pohody a nálady.