Valentýnská svatební show

Dne 12.2.2016 se konala v Obchodním centru Atrium Hradec Králové Valentýnská svatební show, na kterou byl pozván i náš Spolek historických tanců. Za plného provozu v tomto rozlehlém komplexu probíhal kulturní program, který jsme obohatili naším novým tancem, jenž jsme si nazvali "tančíme s Čajkovským". Jedná se o mix waltze a valčíku výlučně na hudbu Petra Iljiče Čajkovského, který jsme nacvičili pod vedením našich tanečních mistrů Květy a Josefa Prouzových a připravili na letošní sezónu. Zdálo se, že již nic nemůže překonat kvalitou nebo se alespoň přiblížit našim předchozím tancům, a přece se tak stalo. Studnice nápadů našich tanečních mistrů je snad nevyčerpatelná, a toto je další klenot v našem repertoáru. Tento mix tanců je velice citlivě a nenásilně propojen v jeden celek, že laikovi chvíli trvá než zjistí, že došlo ke změně. Choreografii doprovází nádherná hudba P.I. Čajkovského, která ještě umocňuje kulturní zážitek z představení. Je vidět, že naši taneční mistři zde zúročují své mnohaleté zkušenosti  a zvolenou hudbou i choreografií se přesně strefují do historického období biedermeieru, které plně koresponduje s názvem našeho spolku.

Při hodnocení našeho vystoupení budeme tentokrát i trochu neskromní, ale z reakcí přihlížejících se dá usuzovat, že jsme měli přinejmenším takový úspěch jako manekýny, předvádějící současné modely.

Již se těšíme na další akce, abychom divákům představili opět něco nového a neméně interesantního.