Vinobraní Kuks 2019

Stalo se již tradicí, že jsme byli opět pozváni na slavnosti vína, tzv. Vinobraní 2019 , do Východočeského Kuksu. Svádí to k dojmu, že to bereme jako rutinní záležitost, ale opak je pravdou. Každý ročník je v řadě aspektů neopakovatelný, počínaje programem, atmosférou, počasím a v letošním roce také po několikaleté pauze, kdy víno teklo po kaskádovém schodišti jako za dob hraběte Šporka. Tato atrakce přilákala nebývalé množství návštěvníků, což mj. kladně ovlivnilo nádherné počasí. Členové našeho spolku se během dopoledních hodin převlékli do historických kostýmů a dle našich zvyklostí korzovali mezi návštěvníky, přičemž na žádosti řady z nich se stali objektem zájmu fotoaparátů či mobilů. V odpoledních hodinách jsme davu návštěvníků vinobraní předvedli naše taneční vystoupení, které se setkalo s nadšeným ohlasem přítomných, z nichž se někteří vyslovili v tom smyslu, že tam neodmyslitelně, tak jako za hraběte Šporka, patříme. Pro nás je to opravdu nezapomenutelný zážitek, když jsme veřejností vnímáni jako součást historie.